ساخت و ارایه انواع فیلتر هواساز

فیلتر هواساز

فیلتر هواساز یکی از فیلترهای اتاق تمیز است که برای بالا بردن راندمان تهویه و تسویه هوای داخل اتاق تمیز بکار می رود. این فیلتر توسط الیاف فشرده ای که دارند قابلیت جذب آلاینده های زیادی را دارند.


فیلتر هواساز چیست؟

یکی از اجزای حیاتی در اتاق های تمیز و سایر محیط های استریل شده را می توان فیلتر هواساز دانست. این فیلتر ها با استفاده از الیاف فشرده، توانایی بالایی در جذب آلایندگی های هوایی دارند. فیلتر های هواساز مطابق با ویژگی ها و ابعاد ذرات جذب کننده، به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.


برای سفارش انواع فیلتر اتاق تمیز با شماره های زیر تماس بگیرید


انواع فیلتر هواساز کاربرد آن ها

دستگاه های هواساز عمدتا از تجهیزات ضروری در اتاق های تمیز و محیط های ایزوله به حساب می آیند. این دستگاه ها از فیلتر های مخصوصی به منظور تهویه هوا، تنظیم رطوبت و دما محیط استفاده می کنند. فیلتر های هواساز انواع مختلفی دارند. به طور کلی می توان این فیلتر ها را به فیلتر های معمولی و فیلتر های هواساز هایژنیک تقسیم کرد. فیلتر های هایژنیک انتخاب ایده آلی برای اتاق های تمیز هستند. با این حال می توانید از سایر فیلتر ها نیز به منظور تصفیه و تهویه هوا کلین روم ها استفاده کنید.

فیلتر کیسه ای

یکی از انواع رایج فیلتر های هواساز را می توان فیلتر کیسه ای دانست. فیلتر های کیسه ای یا بگ فیلتر ها در جذب ذرات هوا تا حداکثر ۱۰میکرون، عملکرد فوق العاده ای دارند. فیلتر هواساز کیسه ای را معمولا از الیاف مصنوعی تهیه می کنند. به همین دلیل قابلیت شست و شو ندارند. این فیلتر ها به صورت استاندارد حداقل ۴۵ و حداکثر ۹۰ درصد از ذرات هوا را جذب کرده و پس از تصفیه، به قسمت خروجی هدایت می کنند. این فیلتر ها برای افت فشار تا حداکثر ۴۵۰ مگاپاسکال مناسب خواهند بود.

فیلتر هپا

فیلتر هپا از رایج ترین فیلتر های هواساز برای اتاق توزین هستند. جنس این فیلتر ها معمولا از فایبرگلاس یا پوشال به هم فشرده است. به همین دلیل ذرات هوا به راحتی از آن ها عبور می کنند. در حالی که آلایندگی ها به الیاف این فیلتر می چسبند. هرچه فشردگی فیلتر هپا بیشتر باشد، عملکرد بهتری از خود نشان می دهد. از این جهت معمولا از آن ها به صورت آکاردئونی استفاده می شود. این فیلتر ها از اتلاف انرژی جلوگیری می کنند و افت فشار اندکی دارند.

فیلتر اولپا

فیلتر های هواساز اولپا از نظر ساختاری شباهت بسیار زیادی به فیلتر های هپا دارند. این نوع از فیلتر ها نیز امروزه به عنوان تجهیزات اتاق تمیز شناخته می شوند. الیاف میکرو فایبرگلاس فیلتر های اولپا، عملکرد آن ها را نسبت به سایر فیلتر های هواساز بهتر کرده است. 

در برخی موارد این فیلتر ها را از فویل های آلومینیومی نیز می سازند. این امر راندمان جذب را افزایش می دهد. وجه تمایز میان فیلتر های اولپا و هپا را می توان ابعاد الیاف آن ها دانست. الیاف ها در فیلتر اولپا بسیار ظریف تر هستند و به همین دلیل فشردگی بیشتری دارند.

فیلتر هواساز

  • جنس فیلتر:  سنتزی
  • بازدهی فیلتر(EN779): F7,F8,F9
  • کلاس فیلتر (ایزو16890) : ISo ePM2.5 65%-ePM1 65% 
  • جنس فریم : گالوانیزه، آلومینیم،ABS
  • افت فشار نهایی: 450 پاسکال
  • نوار هوابند: پلی اورتان (انتخابی)
  • ابعاد: استاندارد ، سفارشی
  • کاربرد: هواساز، هواساز هایژنیک، اتاق تمیز، اتاقک توزین، فن فیلتر باکس

فیلتر هواساز

  • اتاق تمیز
  • بیمارستان ها
  • مراکز درمانی
  • هواساز اتاق تمیز
  • هواساز هایژنیک
  • دستگاه های تصفیه هوا 

فیلتر قابی

از دیگر انواع فیلتر های هواساز، می توان به فیلتر های قابی اشاره کرد. این فیلتر ها با عنوان فیلتر های پنلی نیز شناخته می شوند و در زمینه تهویه هوا، در سطح متوسط قرار می گیرند. این فیلتر برای جذب ذرات تا ۱۰ میکرون مناسب خواهد بود و به صورت یک بار مصرف استفاده می شود. الیاف این فیلتر معمولا پلی اورتان یا پلی پروپیلن هستند که در قابی از جنس گالوانیزه، استیل یا PVC محصور شده اند. فیلتر های قابی همچنین مساحت بزرگی را اِشغال می کنند و دارای ساختار زیگزاگی خواهند بود.

فیلتر کربنی

از جمله قوی ترین فیلتر های هواساز را می توان فیلتر های کربنی دانست. این فیلتر ها به دلیل ساختار منحصر به فرد، می توانند کوچک ترین ذرات هوا را نیز به خود جذب کنند. به گونه ای که حداکثر ابعاد ذرات جذب شده توسط این فیلتر هواساز را 0.01 میکرون می دانند. این فیلتر برای جذب نیتروژن دی اکسید و دی اکسید کربن، گزینه ایده آلی خواهد بود. همچنین در حذف بو های ناخوشایند نیز بسیار موثر است.

جدول فیلتر هواساز
نوع فیلتر هواساز ابعاد مدیا افت فشار
عرض طول عمق
فیلترهپا H13 ۳۰۵ ۳۰۵ ۶۸ ۱.۲ ۱۱۰

ویژگی های فیلتر هواساز

ویژگی فیلتر های هواساز متناسب با نوع آن ها متفاوت خواهند بود. اما به طور کلی این فیلتر ها، در برخی ویژگی ها مشابه هستند. تمامی فیلتر های هواساز علاوه بر تهویه هوا، دارای فناوری رطوبت گیر نیز هستند. به همین دلیل می توانند رطوبت محیط را اندازه بگیرند و جریان هوا را کنترل کنند. این فیلتر ها همچنین درب های استریل شده ای دارند که نقش گسترده ای در عدم انتقال آلودگی به محیط خارجی خواهند داشت. فیلتر های هواساز در سیستم های کنترلی نیز کاربرد دارند و به صورت تک منطقه ای و چند منطقه ای استفاده می شوند.

نکات نگهداری از فیلتر هواساز

نگهداری از فیلتر های هواساز اهمیت بسیار زیادی دارد. دلیل این امر، این است که در صورت عدم نگهداری صحیح، فیلتر ها می توانند آلودگی محیط را افزایش دهند. از این جهت به سرویس های دوره ای نیاز دارند. توصیه می شود که فیلتر های هواساز را در ارتفاعات نصب کنید تا از ورود آب به داخل آن ها جلوگیری شود.

همچنین نسبت به تعویض به موقع فیلتر ها توجه کافی داشته باشید. فیلتر های هواساز قابلیت شست و شو ندارند و پس از مدت معینی باید تعویض شوند. داغ شدن بیش از اندازه دستگاه هواساز، وجود گرد و غبار در دریچه دستگاه و مصرف بالا انرژی، نشان دهنده زمان تعویض فیلتر ها هستند.

اتاق تمیز اکیاس

فیلتر هواساز

فیلتر کیسه ای

مدیای فیلتر کیسه ای

1 از 3

فریم الومینیم ، گالوانیزه، ABS

2 از 3

جداکننده 

3 از 3
اتاق تمیز اکیاس

فیلتر هواساز

انتخاب فیلتر هوا مناسب برای اتاق تمیز

از آنجایی که اتاق های تمیز، محیط هایی با تعداد ذرات کنترل شده به حساب می آیند، به فیلتر های قدرتمندی نیاز دارند. فیلتر های هواساز برای اتاق تمیز باید از الیاف فشرده تشکیل شده باشند. هرچه قدر الیاف فشرده تر باشند، راندمان جذب بیشتر می شود. از سوی دیگر فیلتر های هواساز اتاق تمیز به فن های قدرتمند نیاز دارند تا بتوانند انرژی لازم برای جذب هوا و تهویه آن فراهم کنند. در حال حاضر فیلتر های هپا و اولپا بهترین انتخاب برای دوش هوا و دستگاه های تهویه هوا در کلین روم ها خواهند بود.

اجزای تشکیل دهنده فیلتر هواساز

فیلتر های هواساز معمولا از دو جزء اصلی تشکیل شده اند. نخستین بخش این فیلتر ها همان الیاف های تصفیه کننده هوا به حساب می آیند. بخش بعدی نیز با عنوان قاب نگهدارنده الیاف شناخته می شود. البته دمپر های ورودی و خروجی را می توان از دیگر اجزا تشکیل دهنده فیلتر های هواساز دانست. در فیلتر های هواساز، سیستم های سرمایشی و گرمایشی نیز به چشم می خورد. این سیستم ها می توانند دمای هوا تصفیه شده را کاهش یا افزایش دهند. به همین دلیل می توانید در تابستان ها از هوای خنک و در زمستان ها از هوای تمیز و گرم لذت ببرید.

کارکرد فیلتر هواساز

فیلتر های هواساز با جذب ذرات هوا، می توانند آلایندگی ها را از آن ها جدا کنند. هوا از طریق دمپر ورودی وارد دستگاه هواساز شده و با برخورد به کویل ها به مایع تبدیل می شود. این مایع از فیلتر ها عبور خواهد کرد و سپس توسط سیستم های گرمایشی و سرمایشی، دچار تغییرات دمایی می شود. سپس دمپر خروجی، هوا تصفیه شده را با دمای مناسب به صورت پودری به محیط خارجی پرتاب می کند.

دانلود و نمایش کاتالوگ فیلتر

02

دانلود کاتالوگ فیلتر (فیلتر هپا، فیلتر کیسه ای ، فیلتر پلیتد)

نتیجه گیری

فیلتر هواساز، یکی از اصلی ترین تجهیزات در دستگاه های تهویه هوا است. در هر دستگاه هواساز چندین فیلتر به چشم می خورد که ذرات با ابعاد گوناگونی را به خود جذب می کنند. شما می توانید برای انتخاب بهترین فیلتر های هواساز با کارشناسان مجموعه اکیاس در ارتباط باشید. گروه اکیاس مجری بهترین پروژه های اتاق تمیز در ایران است که تجهیزات مربوط به کلین روم ها را نیز ارائه می دهد.

سوالات متداول

برای اطلاع از قیمت فیلترهای اتاق تمیز با شماره 09337204662 تماس بگیرید

فیلتر کیسه ای، فیلتر اولپا، فیلتر گربنی، فیلتر قابی و فیلتر هپا

پیمایش به بالا