کویل های سرمایشی و گرمایشی یا به اصطلاح کویل آب گرم از مهم ترین تجهیزات مورد نیاز در تهویه مطبوع می باشد. این کویل ها کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف دارند. کویل سرمایشی و کویل گرمایشی به صورت یک سیستم یکپارچه به کنترل دمای هوا و تامین سرما یا گرمای مورد نیاز در محیط می پردازند.
نصب این دستگاه در فضا به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک شایانی می کند. در ادامه به بررسی بیشتر این تجهیزات می پردازیم. با ما همراه باشید.
کویل هواساز چیست؟
در صنایع مختلف، برای کنترل سرما و گرمای محیط از دستگاه هایی برای انتقال سرما و گرمای تولید شده توسط هواساز استفاده می شود. کویل های هواساز این وظیفه را بر عهده دارند. کویل سرمایشی و کویل گرمایشی در کنار سایر دستگاه های تهویه مطبوع مانند فیلتر هواساز از مهم ترین تجهیزات اتاق تمیز به حساب می آید.
کویل های هواساز بر اساس موادی که در آن جاری است به دسته های زیر تقسیم می شوند:
- کویل های هواساز آب گرم
- آب سرد
- بخار
- کویل های گاز
هوا از طریق فیلتر اتاق تمیز مانند فیلتر کیسه ای وارد شده و روی کویل های سرد یا گرم عبور می کند و به حرارت مورد نظر می رسد. سپس این هوا از طریق فن به داخل فضا دمیده می شود.
انواع کویل در هواساز
در این قسمت به بررسی انواع کویل در هواسازها میپردازیم.
کویل گرمایشی
کویل گرمایشی مناسب فصول سرد سال است. این نوع کویل ها در سه نوع
- کویل گرمایشی آبی
- بخاری
- الکتریکی
هستند که هر کدام ویژگی ها و معایبی دارد. رایج ترین آن ها در سیستم های فن کویل، استفاده از بخار می باشد. هر کدام از منابع تغذیه با فراهم کردن گرمای مورد نیاز، بصورت آب گرم یا بخار گرم باعث بالارفتن حرارت سطح مبدل می شود، در نتیجه حرکت فن باعث عبور هوای اطراف از روی کویل خواهد شد.
به این ترتیب طی یک عملیات مکانیکی در کویل های گرمایشی، با گذر زمان محیط به گرمای مد نظر می رسد. زمان مورد نیاز برای گرم کردن محیط در انواع کویل های سقفی، دیواری و هواساز بسیار کم می باشد و در حدود 10 دقیقه می تواند گرمای مطلوبی را فراهم کند.
کویل سرمایشی
در فصول گرم سال از کویل های سرمایشی استفاده می شود. درون مبدل های سرمایی این کویل ها از گاز ویژه ای پر شده است که در برخورد با هوای گرم، قابلیت کاهش دمای محیط را دارند. گازهای سرد درون مبدل ها، سرما را به لایه بیرونی خود منتقل می کند و با برخورد هوای گرم بر روی لوله ها، از حرارت و گرمای محیط کم شده و به سرمایش هوا کمک می کند.
استفاده از کویل های سرمایشی راهکاری برای صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه است. در روزهای گرم تابستانی می توان با کمک کویل سرمایشی در کمتر از 30 دقیقه هوای محیط را به سرمای مطلوب رساند. این عملیات، برای فضاهای بسته و کوچک توسط فن کویل و با استفاده از هواساز برای محیط های گسترده انجام می گیرد.
مزایا کویل گرمایشی
- نصب راحت
- صرفه جویی در مصرف انرژی
- حمل و نقل راحت
- هزینه پایین نسبت به کولرها
- سهولت در نگهداری و تعمیر
- دارای تنوع مناسب برای نیازهای مختلف
- تولید همزمان سرما و گرما
- فراهم آوردن گرما و سرمای مطبوع
جنس کویل سرمایشی و کویل گرمایشی چیست؟
لوله های کویل های سرمایشی و گرمایشی را اغلب از مس می سازند تا دارای مقاومت کافی در برابر شرایط مختلف باشد. کویل ها باید به گونه ای ساخته شوند تا دارای وزن مناسب و سبک و توان حرارتی مطلوب باشند. کویل های حرارتی از استیل نیز ساخته می شوند که طول عمر و توان حرارتی بالاتری دارند اما از نظر هزینه بسیار گران تر از نمونه مسی است.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی انواع کویل سرمایشی و کویل گرمایشی پرداختیم و با مزایای آن آشنا شدیم. ویژگی ها و قابلیت هایی که کویل برای فضاهایی بسته مانند اتاق تمیز فراهم می کند باعث استقبال از این محصول شده است.
شما می توانید با مراجعه به سایت اکیاس فیلتر، انواع تجهیزات اتاق تمیز را خریداری کنید. شما عزیزان برای دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت می توانید با در تماس باشید.