تفاوت فیلتر اولپا با هپا

تفاوت فیلتر اولپا با هپا

در هر محیط صنعتی، منابع متعددی از آلودگی هوای داخلی وجود دارند که بیشتر آنها می توانند خطرات سلامتی جدی را منجر شوند. قبل از اختراع فیلتر هوای تجاری، کارکنان مکان هایی مانند کارخانه ها، بیمارستان ها و… در معرض انواع آلودگی هوای داخلی قرار داشتند.

در نتیجه بیماری هایی مانند آسم، مسمومیت خونی و حتی سرطان از جمله خطرات شغلی رایج محسوب می شدند. امروزه دو فیلتر هپا و اولپا برای گرفتن و به دام انداختن ذرات معلق هوا طراحی شده اند. این فناوری های موثر، از کارگران و کارکنان، در برابر گرد و غبار و عوامل بیماری زای محیط های خطرناک محافظت می کند.

اگرچه در ظاهر این دو فیلتر در برخورد با ذرات هوا رفتار مشابهی دارند اما شباهت های آنها به همین جا ختم می شود. اگر می خواهید در مورد تفاوت فیلتر اولپا با هپا بیشتر بدانید، با ادامه مطلب همراه باشید.

 

برای سفارش انواع فیلتر اتاق تمیز با شماره های زیر تماس بگیرید

بیشتر بخوانید | قیمت و خرید فیلتر هپا

معرفی کوتاه فیلتر هپا

هپا نوعی فیلتر هوای مکانیکی چین دار است. این واژه در واقع مخفف عبارت « high efficiency particulate air [filter] » به معنی «فیلتر هوای ذرات با راندمان بالا» می باشد. فیلتر هپا از نظر تئوری می تواند حداقل 99.97% از ذرات معلق موجود در هوا به اندازه 0.3 میکرون را حذف کند.

این ذرات شامل گرد و غبار، گرده گل، کپک، باکتری و… هستند. علاوه بر این، ذرات بزرگتر یا کوچکتر از 0.3 میکرون، حتی با راندمان بالاتری به دام می افتند. در کاربردهایی که نیاز به کنترل آلودگی دارند، مانند صنایع پزشکی، غذایی و دارویی از فیلتر هپا استفاده می کنند. در ادامه به توضیح بیشتر در مورد کاربردهای این فیلتر می پردازیم.

بیشتر بخوانید | تست نشتی فیلتر هپا

کاربرد فیلتر هپا

کاربردهای فیلتر هپا در صنایع و حوزه های مختلف به شرح زیر است:

  • نفت

محدود کردن انتشار آلاینده ها و حفاظت از دانشمندان و کارکنانی که با آن سر و کار دارند، در صنعت نفت بسیار مهم است. تاسیسات این صنعت برای به دام انداختن آلاینده ها به فیلتر هوا نیاز دارند. یکی از بهترین و کارآمدترین انواع فیلتر برای تهویه هوای صنعت نفت، فیلتر هپا می باشد.

  • گاز و پتروشیمی

با توجه به مطالعات انجام شده روی فیلتر هپا، اثر این فیلتر در به دام انداختن ذرات بسیار زیاد است. بنابراین همانند صنعت نفت، برای تهویه هوا و حذف آلاینده ها، در صنعت گاز و پتروشیمی نیز کاربرد خوبی دارد. علاوه بر تصفیه هوا، فیلتر هپا در تجهیزات صنعتی نظافت کف نیز استفاده می شود.

  • انواع هواساز

گرمایش و تهویه مطبوع، فناوری هایی هستند که از فیلترهای هوایی مانند هپا برای حذف آلاینده ها از هوا استفاده می کنند. این آلاینده ها ممکن است شامل دود، ویروس، پودرها و… باشند و می توانند از داخل یا بیرون منشا بگیرند. از این رو این فیلتر در واحدهای هواساز ساختمان های تجاری و عمومی نظیر مراکز خرید، ادارات و غیره نصب می شود.

 

کاربرد فیلتر هپا در بیمارستان

 

  • بیمارستان

فیلترهای هپا در جلوگیری از انتشار موجودات باکتریایی و ویروسی موجود در هوا بسیار مهم و موثر هستند. کارایی این فیلتر جهت محافظت در برابر انتقال بیماری های تنفسی و هوایی، برابر با 99.995% است. بنابراین انتخابی ایده آل برای تصفیه هوای بیمارستان ها و مطب های پزشکی می باشد. در ضمن در تاسیساتی مانند دوش هوا که اغلب در اتاق های جراحی قرار می گیرند، از این فیلتر استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید | نقش فیلترهای هپا در اتاق تمیز 

  • داروسازی

فیلتر هپا برای محافظت از محصولات دارویی در برابر آلاینده های هوا یا ذرات ناشی از هوا به کار می رود. با استفاده از این فیلتر می توان کیفیت محصولات را حفظ کرد. اتاق توزین یکی از مهم ترین مکان هایی است که در فرآیندهای داروسازی باید از تهویه و جریان هوای مناسب برخوردار باشد. بر همین اساس تعبیه فیلتر هپا برای جذب ذرات معلق در اتاق نمونه برداری یا توزین بسیار حائز اهمیت است.

  • آزمایشگاه

فیلتر هپا به سبب توانایی حذف میکروارگانیسم ها از هوا در آزمایشگاه ها کاربرد دارد. از این رو یکی از اجزاء اساسی و مهم کابینت های ایمنی زیستی، فیلتر هوای ذرات با راندمان بالا یا همان هپا است. همچنین در آزمایشگاه های دارویی، FMCG، نظامی، بیولوژیکی، هسته ای و … استفاده از فیلتر هپا ضروری می باشد.

  • اتاق تمیز

فیلترهای هپا کلیدی ترین اجزاء اتاق تمیز به شمار می آیند. دما و رطوبت هوا قبل از ورود به این اتاق، توسط سیستم HVAC تنظیم می شود. سپس هوای گرم یا سرد شده، از فیلتر هپا عبور می کند تا ذرات میکروسکوپی آن پیش از ورود به اتاق های تمیز حذف شوند.

 

توضیح مختصر از فیلتر اولپا

 

توضیح مختصر از فیلتر اولپا

فیلترهای اولپا (Ultra Low Particulate Air) برای مناطق حساسی که به بالاترین سطح تصفیه هوا نیاز است، ایده آل هستند. این فیلتر می تواند حداقل 99.999% از گرد و غبار، باکتری و سایر ذرت هوا به ابعاد 0.12 میکرون یا بزرگتر را حذف کند.

فیلترهای اولپا را همچنین می توان به همراه فیلترهای کربن جهت از بین بردن بو و VOC ها به کار برد. به کمک این فیلترها حذف ذرات و عوامل بیماری زای موجود در هوا که سلامت انسان را به خطر می اندازند، میسر می گردد.  

کاربرد فیلتر اولپا

کاربردهای فیلتر اولپا را نیز می توان در موارد زیر بررسی کرد:

  • بیمارستان

تاسیسات بهداشتی و درمانی همیشه تحت تاثیر خطرات هستند. امروزه انواع ویروس مانند کووید 19 نیاز هرچه بیشتر به تصفیه هوای اماکنی مانند بیمارستان را نشان داده اند. تهویه هوا، سیستم مدیریت پسماند، تجهیزات تخلیه دود، پمپ تخلیه هوا و سیستم گرمایش هوای بیماران در بیمارستان ها، به فیلترهای اولپا وابسته اند.

  • آزمایشگاه

فیلترهای اولپا نسبت به هپا کارایی بالاتری در به دام انداختن ذرات دارند. در نتیجه اغلب ترجیح می دهند در آزمایشگاه ها و کابینت های ایمنی زیستی از اینها استفاده کنند. هواساز هایژنیک به عنوان یک دستگاه تهویه مطبوع مرکزی در مراکز بهداشتی اعم از آزمایشگاه ها، برای عملکرد موثر خود به فیلتر اولپا نیاز دارد.

  • مواد غذایی

چالش های منحصر به فرد صنایع غذایی با تحت تاثیر قرار دادن کیفیت هوا، می توانند ایمنی و سلامت کارگران را به خطر بیاندازند. استفاده از فیلتر مناسب برای حفظ کیفیت هوا در سطح مطلوب، برای تاسیسات تولید نوشیدنی و مواد غذایی بسیار مهم است. یکی از بهترین تجهیزات در این زمینه فیلترهای اولپا می باشند.

  • داروسازی

همانند فیلترهای هپا، فیلترهای اولپا نیز در صنعت داروسازی استفاده گسترده ای دارند. فیلترهای اولپا و هپا باید از سطح فیلتراسیون کافی برخوردار باشند تا مقررات و استانداردهای سختگیرانه این صنعت را برآورده کنند.

  • اتاق تمیز

برای چرخش دائمی هوا در اتاق های تمیز و حذف گرد و غبار با راندمان بالا، از فیلترهای اولپا استفاده می کنند.

 

بررسی تفاوت فیلتر اولپا با هپا

 

بررسی تفاوت فیلتر اولپا با هپا

همانطور که ذکر شد، هر دو فیلتر برای حذف ذرات بسیار کوچک طراحی شده اند، اما کارآمدی آنها در حذف کوچکترین آلاینده ها متفاوت است. پس بیایید به تفاوت بین فیلتر اولپا و هپا نگاه دقیق تری داشته باشیم.

طبق گفته وزارت انرژی ایالات متحده (DOE)، فیلتر هپا باید ذرات معلق با قطر 0.3 میکرون و فیلتر اولپا ذرات 0.1 میکرون را حذف کنند. در نتیجه فیلترهای اولپا با حذف 99.999% از آلاینده های موجود در هوا، کارآمدتر از فیلترهای هپا در نظر گرفته می شوند.

در حالی که درجه کارایی فیلترهای هپا همانطور که پیشتر نیز اشاره شد 99.995% می باشد. به علاوه هپا یک ISO Class 5 و اولپا یک ISO Class 3 را ارائه می دهند.

راهنمای سفارش انواع فیلتر از اکیاس فیلتر

گروه صنعتی اکیاس با تجربه طولانی در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات اتاق تمیز، از برترین متخصصان این حوزه برای ارائه خدمات خود بهره گرفته است. ما با استفاده از تکنولوژی روز دنیا، بهترین سیستم، با بالاترین راندمان و کمترین هزینه را به شما ارائه می دهیم.

اتاق های تمیز و توزین برای کارکرد دقیق و کارآمد، باید از تجهیزات استاندارد و باکیفیتی برخوردار باشند. فیلترهای هپا و اولپا از جمله مهم ترین تجهیزات برای انواع سیستم های صنعتی هستند که در مجموعه ما عرضه شده اند.

چنانچه برای تهویه هوا و حذف آلاینده های صنعت خود به هر کدام از این محصولات مفید نیاز دارید، با ما تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا